Llangefni Extra Care, Anglesey

A development providing 63 high quality 1 and 2 bedroom apartments focused around a central community hub facility.

Client: Pennaf Housing Group

Value: under tender/negotiation

Completed: Summer 2017

Location: Llangefni, Anglesey

This scheme occupies a former school site close to the centre of the historic town of Llangefni, Anglesey.

By taking advantage of the existing topography we have developed a building which steps down the site to introduce a private garden to accommodate the needs of tenants suffering from dementia whilst allowing easy access and interaction with their neighbours.

The design concept centres on the provision of a dynamic and recognisable public facing building which changes its nature internally where it provides a more domestic scale and palette of materials.

These aesthetic concerns have been balanced against a desire to maintain a flexible approach to the design allowing adaptation in the future and to encourage a sense of identity and neighbourhood within the development.

Related Projects